Home     Dagwandelingen     Groepsreizen     Indiv. Rethymnon     Indiv. Sfakia     Accommodatie     

Videos      Foto Galerij      Gastenboek      Sitemap      Info & Boeking      Kontakt
Banner background picture
Banner overlay text: DAGWANDELINGEN ROUTES
AL onze wandelingen gaan over veldwegen, oeroude voetpaden en ezelspaden en deels cross country. ELKE wandeling heeft een eigen karakter qua landschap, vergezichten, vegetatie, bezienswaardigheden, koffieadres en taverna na de wandeling.

In juli en augustus is er een speciaal zomerprogramma.

Voor openingstijden: zie Kontakt

Footprints Beschrijving

Routes Dagwandelingen 2020


Footprints  Maandag
PIKRIS
Een mooie wandeling in de omgeving van Pikris en Amnatos. De hele route kunnen we genieten van de kretense flora, waarbij we een heuvelachtig landschap zien met eiken, cipressen, olijven- en johannisbroodbomen.
Ook veel geurende kruidenstruiken, zoals tijm, mirthe, laurier en oregano.  
Footprints  Dinsdag
KALONIKTIS
Deze wandeling brengt ons in de omgeving van Kaloniktis en Saitoures, dorpen in het binnenland van Kreta, die hun eigen Kretense karakter hebben behouden. We lopen over veldwegen en oude voetpaden, met soms weidse uitzichten. Een prachtig natuurgebied met een veelkleurige vegetatie!  
Footprints  Woensdag
ARGIROUPOLI
Het dorp Argiroupoli werd gebouwd op de fundamenten van de oude nederzetting Lappa en is bekend vanwege zijn bronnen en watervallen. We lopen langs een Romeinse mozaïekvloer en onderweg zien we weelderige plantengroei, Romeinse graven en een eeuwenoude plataan bij een koele bron.  
Footprints  Donderdag
GOULEDIANA
Een interessante route rondom Kare, vanwege de bijzondere geologie van het landschap en een overvloed aan bloemen.
Fossielen van grote schelpen vertellen over een ver verleden en in de lente zijn er verschillende soorten orchideeën. Weids uitzicht over de ons omringende heuvels en bergen.  
Footprints  Vrijdag
GIANNOUDI
Door olijfgaarden en via een schaduwrijke weg wandelen we naar Prasses, waar we uitzicht hebben op de steile wanden van de Prassanokloof. Zien we misschien gieren opstijgen uit hun ontoegankelijke rotsholen?
Door een prachtig groen dal met verfrissende bronnen bereiken we Chromonasteri.  
Footprints  Zaterdag
AGIOS ANDREAS
Vier karakteristieke dorpen, een heel afwisselende natuur en adembenemende uitzichten over de Witte Bergen (Lefka Ori): dit zijn de belangrijkste ingredienten van deze prachtige route.
Halverwege drinken we koffie in een authentiek 'kafeneion'. Ook bezoeken we een Byzantijnse kerk met fresco’s. 

Video - Dagwandelingen 2013