Home     Dagwandelingen     Groepsreizen     Indiv. Rethymnon     Indiv. Sfakia     Accommodatie     

Videos      Foto Galerij      Gastenboek      Sitemap      Info & Boeking      Kontakt
Banner background picture
Banner overlay text: ROUTES INDIVIDUEEL RETHYMNON
Het keuzepakket van 10 wandelingen met duidelijke routebeschrijvingen uit het individueel arrangement Rethymnon ziet er als volgt uit:

Footprints  

BESCHRIJVING ROUTES RETHYMNON


Footprints  Route 1
Kastellos - Rethymnon
Random picture on location 1
Een goede startroute om aan het Kretenzer klimaat en landschap te wennen. Vanaf de laat-Minoïsche begraafplaats bij Armeni gaat de wandeling eerst door bosachtig gebied en over landwegen naar Kastellos. Daarna langzaam dalend naar de kust door open terrein met grillige steenvormen via Galos naar Rethymnon.
Looptijd: 3,5 uur - Stijging: 90 m. - Daling (geleidelijk): 400 m.

Footprints  Route 2
Roustika
Random picture on location 2
Een prachtige rondwandeling vanuit het dorp Roustika, waar zich ook het laat Venetianse Elias klooster bevindt.
Over smalle ezelspaden en wat bredere agrarische wegen gaat het eerst door een kloofdal. Vandaar naar een bergzadel met een schitterend uitzicht op het heuvellandschap rondom.
Na het dorp Velonado volgt de route een oud voetpad door de indrukwekkende Moundroskloof, waar ook vale gieren huizen in de hoge rotswanden!
Looptijd: 4-5 uur - Hoogteverschillen: geringe stijgingen en dalingen, 225 m. op en neer

Footprints  Route 3
Valsamonero - Gerani
Random picture on location 3
Zeer afwisselende wandeling met twee lengtevarianten. Landwegen, cross country door olijfgaarden, via geitenpaden en ezelpaden met onderweg veel fossielen. U komt langs de dorpen Kato Valsamonero, Metochia en Vederi en eindigt aan zee bij Gerani.
Looptijd: 2-5 uur - Stijging: 150 m. - Daling (geleidelijk): 200 m.

Footprints  Route 4
Omgeving Argiroupolis
Random picture on location 4
Route met twee varianten, vooral interessant vanwege archeologische bezienswaardigheden. In Argiroupolis (de vroeg christelijke bisschopsstad Lappa) zijn o.a. Romeinse fundamenten en een prachtige mozaïekvloer te bewonderen. Onderweg bij Kato Poros treft u Romeinse graven en een byzantijnse kerk met fresco's aan. Een wandeling over landwegen en oude voetpaden.
Looptijd: 3-4 uur - Stijging en daling: 300 m.

Footprints  Route 5
De Prassano kloof
Random picture on location 5
Een wandeling door de Prassano kloof betekent volop genieten van natuur en de stilte. U volgt de rivierbedding tussen hoge steile rotswanden. Bredere delen van de kloof hebben een kleurrijke vegetatie. Afhankelijk van de regenval in de winter is deze wandeling in het vroege voorjaar misschien nog niet mogelijk.
Looptijd: 4 uur - Daling (geleidelijk): 200 m.

Footprints  Route 6
Wandeling Vrisinas
Random picture on location 6
Een heel gevarieerde route: eerst via Oros door bergachtig gebied langs de voet of tot de top van de berg Vrisinas (858 m.). Daarna langzaam dalend cross country en over oude voetpaden en landwegen via Roussospiti naar Rethymnon. Vanaf de top en bij de afdaling wijds uitzicht over zee. Stijging/daling : 460/720 m. als u de Vrisinas op loopt of 340/600 m. als u aan de voet van de berg blijft.
Looptijd: 4-6 uur - Stijging/daling : 460/720 m.

Footprints  Route 7
Chromonasteri - Mili kloof
Random picture on location 7
Tot Chromonasteri met een voormalig Venetiaans palazzo gaat de wandeling door heuvelachtig gebied over veldwegen en ezelpaden, daarna door een indrukwekkende kloof met steile rotswanden. Halverwege de kloof ligt het verlaten dorp Mili. Er is goed te zien hoe de bevolking er vroeger woonde.
Looptijd 4 uur - Daling: 300 m.

Footprints  Route 8
Klooster Arkadi - Nea Magnisia
Random picture on location 8
Vanaf het klooster Arkadi loopt de route via de voormalige boomgaard en fruittuin van het klooster en een oversteek van een diep dal met fossiele schelpen naar Amnatos. De bewoners zijn trots op hun eigen museum. Daarna door een prachtig olijvengebied en nog twee dorpen verder tot Nea Magnisia.
Looptijd: 4 uur - Daling: 300 m.

Footprints  Route 9
Vijf dorpen wandeling
Random picture on location 9
Voorbij het vroegere vestingstadje Maroulas gaat de route eerst door een lage uitloper van het Ida gebergte en daalt dan naar de vlakkere kuststreek met uitgestrekte olijfgaarden en schilderachtige dorpen. Onderweg: byzantijnse kerken, Venetiaanse ruïnes, een bron met Arabische inscriptie en een voormalige olijfoliepers met oude molenstenen.
Looptijd: 5 uur - Stijging/Daling: 100/50 m.

Footprints  Route 10
Omgeving Mixorouma
Random picture on location 10
Hier zijn twee rondwandelingen mogelijk: Vanaf Mixorouma met een stevige stijging door boomrijk gebied en uitzicht op de imposante hellingen van de bergen Koures en Xiron, daarna terug door een bijna idyllisch landschap. De variant gaat via Frati en daarna over een landweg in een prachtige omgeving.
Looptijd: 3 en 2,5 uur - Hoogteverschil: 270 en 50 m.